in

Lenovo predstavio novu generaciju laptopa ThinkBook

Lenovo je predstavio cijelu seriju novih ThinkBook laptopa koji uključuju 13, 14 i 15-inčne modele, potpuno novi 2 u 1 Yoga uređaj te procesore iz Intel i AMD tabora.

Čak šest novih modela donose prepoznatljiv dizajn koji donosi dvobojni gornji poklopac, iznimno tankim okvirima zaslona. ThinkBook 15 Gen 2 i dolazi s 11. generacijom Intel Core procesora s Intel Iris Xe grafikom, Thunderbol  4 i fleksibilnim opcijama za pohranu.

Kao prvi među laptopima, ThinkBook 15 Gen 2 i opcionalno je dostupan s integrisanim bežičnim slušalicama. Ove slušalice se automatski pune kada su pohranjene i odmah se povezuju sa zvukom laptopa kada se izvade. Isključivanje i ponovno uključivanje zvuka tokom poziva jednostavno je, potrebno je samo dva puta lagano dodirnuti slušalice. Moderni Standby omogućuje always-on, always-connected iskustvo koje osigurava da je vaše računalo spremno te preuzima e-poštu čak i kad je poklopac zatvoren.

ThinkBook 13s Gen 2 i s dodatnim WQXGA zaslonom pruža beskompromisne mobilne performanse s Intel Evo platformom u laganom paketu koji se može nositi iz sobe u sobu ili iz ureda u ured. Novi 13.3-inčni zaslon visoke rezolucije s novim 16:10 omjerom slike nudi 90%-ni omjer zaslona i kućišta s ultra-tankim okvirima, a opcionalno je dostupan i ekran na dodir. Uređaji će doći s Thunerbolt 4 sučeljem i uz opciju PCIe Gen 4 pohranom.

ThinkBook 14s Yoga i, prvi 2 u 1 ThinkBook, olakšava pretvaranje bilo kojeg prostora u radnu zonu svojim svestranim formatom. Smart Pen sinhronizira se s vašim uređajem. Izvucite olovku u modernom standby načinu radu i aplikacija za bilješke automatski će se otvoriti. Kada se prijavite u Windows 10, prečice za Windows Ink bit će spremni u trenutku kad podignete olovku.
Lenovo također najavljuje široku ponudu ThinkBook-ova koje pokreće Intel Core procesori 11. generacije ili AMD Ryzen 4000 serija procesora te ažuriranu seriju ThinkPad-ova E dizajniranih za mala i srednja poduzeća.
ThinkBook 15 Gen 2 stiže u oktobru po cijeni od 569 dolara za Intel i 549 za AMD model, dok će model 15p i koštati 939 dolara. Manji 13′ ThinkBook ima početnu cijenu od 829 dolara za Intel konfiguraciju i 729 za AMD modele. Tri su Intel varijante 14” ThinkBooka, Yoga kreće od 879 dolara dok ThinkPad 14 Gen 2 kreće od 569 dolara. E varijanta namijenjena poslovnim korisnicima imat će nešto višu početnu cijenu od 699 dolara. ThinkBook s AMD 4000 serijom procesora koštat će od 549 dolara, pa na više.

 

Među brojnim novitetima, Lenovo je predstavio i ThinkVision T27hv-20 monitor. To je USB-C® Hub monitor s centrom za kontrolu zaslona – ThinkColor. Dizajniran za udovoljavanje zahtjeva za kolaboracijom hibridnog radnog modela, 27-inčni zaslon sadrži 1080p IR/RGB web kameru, mikrofone za uklanjanje šuma i integrisane zvučnike koji korisnicima omogućuju pouzdanost prilikom konferencija. Sigurnost je poboljšana sa značajkom Smart Guard koji zamućuje zaslon u trenutku kada odvratite pogled ili se odmaknete ili kada ustanovi da netko gleda u vaš rad iza vaših leđa. Značajka Smart Energy isključit će zaslon kada osjeti da ste se odmakli od radnog stola i pritom štedjeti energiju i zaštititi podatke. ThinkVision ima 27-inčni zaslon s rezolucijom 2560 x 1440 i bočnim okvirima gotovo bez ruba s tri strane, integriranu 1080p IRRGB web kameru, mikrofone i zvučnike za jednostavnu video konferenciju. USB-C čvorište omogućuje povezivanje s jednim kablom, uključujući podatke, video i mrežu, a istovremeno može napajati uređaje do 90W. Čvorište također uključuje četiri USB 3.2 Gen1 priključka za direktno povezivanje kompatibilnih vanjskih uređaja. Cijena novog monitora je 549 dolara. Cijene još nisu najavljene u KM.