in

LOVELOVE WOWWOW

AC/DC ponovo zajedno, vijest o povratku objavili u novinama

Pjevač Brian Johnson, basista Cliff Williams i bubnjar Phil Rudd zvanično su se vratili u AC/DC, što pokazuje i prva zvanična fotografija ponovo okupljenog benda.

Fotografija je potvrdila dugogodišnje glasine, koje su prvi put počele kružiti 2018. godine, o povratku trojca u bend. Frontmen benda od 1980. godine, Johnson je iz benda izašao 2016. godine nakon što je doživio gubitak sluha, dok je Rudda na turneji “Rock or Bust” zamijenio Kris Slade. Basista Williams zvanično se povukao iz benda 2017. godine.

Poslije dugog perioda tišine, proteklih sedmica došlo je do pravog naleta aktivnosti iz benda.

Čitaoce lokalnih novina u Tisajdu, Njukaslu, Glazgovu, Mančesteru i Birmingemu dočekali su neočekivani AC/DC oglasi dok su listali jučerašnja izdanja.

Oglasi na pola stranice sadrže pitanje: “Jeste li spremni?” iznad tajanstvenog PWR-UP logotipa koji se pojavio ranije ove sedmice na plakatu ispred stare škole Angusa Younga, Ashfield Boys, na jugozapadu Sidneja.

Ponovno aktivirajući svoje stranice na društvenim mrežama u ponedeljak objavljivanjem kratkog videozapisa s uključenim kultnim logotipom benda, australski rock divovi možda su dali veliki nagovještaj o naslovu svog nastavka albuma “Rock Or Bust” iz 2014. godine.

ARE YOU READY? #PWRUP ⚡

Posted by AC/DC on Srijeda, 30. Septembar 2020.