in

Microsoft ipak odgađa Windows 12?

2024. svakako izgleda kao da će biti zanimljiva godina s obzirom na to koliko postoji više mogućnosti u vezi sa sljedećom generacijom Windowsa. Sve do nedavno, činilo se da većina tehnološkog svijeta ima gotovo potpunu vjeru u ideju da će sljedeća generacija Windowsa, koju zajednica ležerno naziva “Windows 12”, stići ove godine. To se temeljilo na ranijoj glasini da Microsoft ponovno usvaja svoj trogodišnji ritam izdavanja Windowsa .

U međuvremenu, na strani već postojećeg sustava Windows 11, nismo baš imali puno toga za raditi sve do prosinca prošle godine, kada je došlo do prvog curenja informacija o sljedećoj verziji sustava Windows 11, verziji 24H2, koja je spomenuta u grupnim pravilima na novu značajku DMSA.

U to je vrijeme Neowin nagađao da bi spominjanje sljedeće verzije moglo ukazivati ​​na nekoliko stvari: koegzistenciju Windowsa 11 24H2 uz Windows “12;” ili moguće odgode potonjeg, iako bi to bilo protivno glasinama o trogodišnjem ritmu izdavanja koje su prethodno spomenuli.

Prema novom izvješću iz Windows Centrala , možda su bili u pravu na neki način jer se čini da Windows “12” možda neće sletjeti ove godine, a nedostatak namjere može biti posljedica odlaska bivšeg voditelja Windowsa i Surfacea Panosa Panaya. O Windows 11 verziji 24H2, izvješće kaže:

Mnogi predviđaju da će Microsoft ovo ažuriranje na kraju nazvati “Windows 12” s obzirom na to kako se očekuje da će biti usklađeno s AI računalima i iskustvima sljedeće generacije. Međutim, ovo su samo glasine, a moji izvori kažu da je sada malo vjerojatno kad je bivši šef Windowsa Panos Panay napustio tvrtku.

Umjesto toga, fokus će vjerojatno biti uglavnom na Windows 11 24H2, koji bi mogao stići negdje u rujnu.

Izvješće, kao što ste mogli primijetiti gore, pokazuje da će finalizacija ažuriranja biti tijekom ljeta kada se također očekuje da će nekoliko velikih OEM-ova i proizvođača osobnih računala predstaviti niz “AI računala” u lipnju , vjerojatno oko vremenskog okvira Computexa .

Stoga se čini da će Windows 11 24H2 biti prilično veliko nadolazeće izdanje za razliku od verzije 23H2 koja je preuzeta putem paketa za omogućavanje (EKB) povrh 22H2 .

Dell je također nedavno spominjao ” Windows 11 24H1 ” iako je to vjerojatno učinjeno pogreškom jer ga je Microsoftov glasnogovornik oborio, potvrđujući Windows Centralu da je njihov godišnji ciklus izdavanja još uvijek netaknut.