in

Google i Samsung spajaju Android programe za dijeljenje datoteka

Google i Samsung spojili su svoje programe za dijeljenje datoteka u jednu platformu. Korisnicima omogućuje razmjenu slika i datoteka u ekosustavu Androida.

Google je objasnio da će implementacija značajke Quick Share na uređajima koji trenutno koriste funkciju Nearby Share početi sljedeći mjesec. Nearby Share pokrenut je 2020., a Samsung je navodno izdao svoju varijantu Quick Share otprilike u isto vrijeme.

“Kombinacija programa stvara najbolju zadanu, ugrađenu opciju za peer-to-peer dijeljenje sadržaja na svim vrstama uređaja u ekosustavima Android i Chromebook”, napisao je Google. “I dalje imate kontrolu nad svojom privatnošću i možete odabrati u postavkama svog telefona tko može otkriti vaš uređaj i poslati datoteke, bilo da su to svi, samo vaši kontakti ili samo vaši uređaji.”

Google je objavio da surađuje s proizvođačima osobnih računala kako bi proširio Quick Share na Windows računala kao unaprijed instaliranu aplikaciju. Također je najavio ažuriranja za Android Auto. U nadolazećim mjesecima električna vozila kompatibilna s Android Autom mogu dijeliti informacije o bateriji u stvarnom vremenu s Google kartama. Značajka će biti inaugurirana na automobilima Ford Mustang Mach-E i kamionetima F-150 Lightning.