in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jeff Bezos ima savjet za Black Friday: Nije ono što mislite!

Imajte strpljenja…

Bliži nam se vrijeme prazničnih popusta, a svakako da je najveći onaj koji stiže za samo par dana – Black Friday. Prodavaoci širom svijeta nude razne popuste na svoje proizvode, pa je obično Black Friday prilika da kupite novi telefon, televizor, komad odjeće itd. po nižoj cijeni. No, kakve savjete ima poznati milijarder Jeff Bezos povodom Black Fridaya?

Osnivač Amazona podijelio je jedan zanimljiv savjet eventualnim kupcima na Black Friday. U intervju za CNN, Bezos je upitan kakvog je on stava povodom kupovine u ovakvoj ekonomskoj situaciji. On je odgovorio da „ako razmišljate kupiti npr. televizor, auto ili frižider za Black Friday, pričekajte, zadržite novac neko vrijeme i pogledajte kako će se odvijati situacija“.

Iako je vlasnik najvećeg online maloprodajnog lanca na svijetu, Bezos, čini se, daje ljudima iskrene savjete, uzimajući u obzir trenutnu ekonomsku situaciju u svijetu.

Globalna inflacija i više cijene energenata ove godine ugrozile su mnoge kupce i sigurno je da će Bezosov savjet mnogi poslušati. Amazon se, kao i mnoge druge online maloprodajne trgovine, ove godine suočava sa mnogo težim trgovinskim okruženjem u odnosu na period relativnog procvata tokom pandemije.

Kako prenosi Telegraph, Amazon je smanjio svoja predviđena očekivanja prodaje za četvrti kvartal 2022. godine sa 155 milijardi na oko 140 milijardi dolara. Ove je sedmice također osvanuo izvještaj da kompanija želi ukinuti 10.000 radnih mjesta, što je oko 3% ukupne radne snage kompanije, koja iznosi oko 1,5 miliona širom svijeta.

Iako Amazon nije jedini gigant koji otpušta zaposlene (Meta je otpustila 11.000 radnika, a Twitter 3.000), malo je vjerovatno da će Bezosove savjete za Black Friday pozdraviti uposlenici njegove komapnije.