in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stariji mobiteli će dobiti manje zahtjevnu verziju Androida 13

Nadogradnja softvera

Nakon objave Androida 13 u avgustu, Google je sada objavio verziju platforme koja je kreirana specijalno za telefone iz nižeg segmenta. U pitanju je Android 13 (Go edition).

Zanimljivo je da je Go edition koncept star već pet godina, a trenutno postoji više od 250 miliona mjesečno aktivnih uređaja, sa slabijim čipovima, limitiranim kapacitetom RAM-a i skladišnog prostora, koji koriste neku verziju Android Go platforme, prenosi GSMArena.

Android 13 (Go edition) se fokusira na pouzdanost, dobru iskorištenost i prilagođavanje. Google Play System ažuriranja su dostupna za Go uređaje od ove verzije.

Tu je i Material You dizajn jezik, koji je do sada bio sastavni dio standardnih Android uređaja, ali sada stiže i na pristupačne Android modele. Sa ovim, korisnici dobijaju kompletnu šemu boja koje mogu da prilagođavaju u odnosu na pozadinu.

Neke funkcije iz Androida 13 stižu i u Go verziju. To uključuje odobrenja za obavještenja i izbor odgovarajućeg jezika za aplikacije. Google ističe da će novi uređaji sa Android 13 (Go edition) platformom stići tokom 2023. godine.