in

FIFA 19 u igru želi ubaciti plesove poput onih u Fortniteu

Svjedoci smo prodora Fortnitea u stvarni svijet. Kako i nebi kad se radi o danas najpopularnijoj igri koju igraju na desetke miliona igrača. A među njima su i razne svjetske glumačke, pjevačke pa i sportske zvijezde.

Upravo su sportske zvijezde značajno pomogle u popularizaciji igre proslavljajući svoje sportske uspjehe plesovima iz Fortnitea. Najpoznatiji je svakako napadač Atletico Madrida i Francuske reprezentacije Antoine Griezmann koji svoje pogotke proslavlja “L” plesom (loser dance).

“Sve što je u pravom nogometu, mi želimo u igri”

Tako je u jednom od posljednjih intervjua kreativni direktor nadolazeće FIFA 19 igre Matt Prior upitan je li moguće da u igri vidimo plesove iz Fortnitea.

– Ako se nešto događa u stvarnom nogometu, onda to želimo vidjeti i u igri – nedvosmislen je bio njegov odgovor.

Međutim, prema njegovim riječima, problem postoji u licencama. Neki od plesova preuzeti su iz raznih filmova i serija, za što netko vjerojatno drži prava. Ili ih je kupio Epic od raznih izdavača, ili se ona moraju platiti direktno njima. Kako bilo, Electronic Arts će napraviti sve da privuću neke od Fortnite plesova, a koje izvode igrači na pravim nogometnim terenima.