in

Kreator PUBG-a otvorio dušu: „PUBG nije spreman za esport“

PUBG Global Invitational počinje danas u Berlinu, a u toku četiri dana, 20 ekipa natjecat će se za fond od 2 miliona dolara. To je ujedno i prvi veći organizirani turnir za PUBG, koji tek kreće u svoje esport vode, a u kojima će se morati jako potruditi kako bi ostvario uspjeh.

Brendan Green, Player Unknown šakom i bradom, u intervjuu prije Invitationala priznao je kako PUBG ipak još nije spreman za najveću scenu, i kako je timu iza igre u planu istu prvo ispolirati do kraja.

To bi značilo kako je fokus i dalje na podizanju nivoa čitavog natjecateljskog duha, a kako bi se isti omogućio, potrebno je riješiti se bugova koji muče igrače, ali i uvesti nekoliko zakrpa koje bi trebale adresirati manje probleme koji bi trebali omogućiti igranje bez ikakvih živciranja.

Najavio je i uvođenje nekoliko novosti kako vrijeme odmiče, a sve bi one trebale promovirati PUBG kao prvu Battle Royale igru na tržištu, mjesto koje Fortnite polako cementira već neko vrijeme.

Još jedna zanimljiva izjava pristigla nam je jučer, u kojoj je PUBG Corp odlučio s nama podijeliti svoj petogodišnji plan za uspostavljanje PUBG-a kao esport igre. Očito je kako kreatori igre ciljaju na dugoročnu održivost žanra, a kako kažu, cilj je ovu prvu godinu igru pripremiti za esport, nešto u čemu bi gore navedeni Invitational trebao biti prvi korak.

Najavljen je i početak regionalnih liga za 2019. godinu, a u slučaju da tu bude uspjeha, pokrenut će se i svjetsko prvenstvo. Plan je lige održavati do 2022. godine, do kad bi iste trebale biti globalno prepoznate, kao i uostalom neke poput one od Counter Strikea danas.

U PUBG Corpu kažu kako esport neće koristiti u marketinške svrhe, a obećaju i poštenu raspodjelu zarade među igračima, kao i to da neće razdvajati muške i ženske igrače.

Ambiciozan plan, a u PUBG Corpu očito ne očekuju skori pad Battle Royale žanra, dapače. Preostaje nam samo čekanje da vidimo kako će se situacija rasplesti, a vama koji igrate PUBG predlažemo dobro treniranje prije upuštanja u najkompetentniju scenu.