in

Baš čudno od njih: Electronic Arts više neće besplatno dijeliti igre

U Electronic Artsu očito misle da je za Origin platformu sada dovoljno što u sklopu pretplatničkog odnosa nudi oko stotinu igara pa ne vide potrebu da iste dijele besplatno.

Izdavačka kuća Electronic Arts potiho je ukinula “On the House” program u sklopu svog Origina na PC-u. Dotični je program bio predstavljen prije četiri godine, a od tada je korisnicima Origina besplatno podijelio više od trideset igara. U zadnje vrijeme besplatno su se dijelile neke manje atraktivne igre i stari klasici, no preko ovog programa mogle su se nabaviti igre kao što su Battlefield 3, Dragon Age: Origins, Dead Space i drugi.

Na Originu sada poveznica za “On the House” vodi prema Origin Accessu, pretplatničkoj usluzi u sklopu koje za četiri eura mjesečno korisnik dobiva pristup skoro svim igrama na Originu. U Electronic Artsu tako vjeruju da više nema potrebe za dijeljenjem besplatnih igara. Umjesto toga ionako mogu ponuditi besplatno isprobavanje pretplatničke usluge. Je li to bolja ponuda za igrače – ovisi kako na to gledate.

Usput rečeno, potvrđeno je i da će 30. jula, dakle ovoga ponedjeljka, startati i Origin Access Premier. Usluga je to koja je malo skuplja od osnovnog Origin Accessa, ali za 15 eura mjesečno ili 99 eura godišnje pretplatnik dobiva pristup svim novim igrama Electronic Artsa. Štoviše, pretplatnici ih mogu igrati i pet dana prije ostalih smrtnika.

Dakle, ako se pretplatite na Origin Premier Access u desetom mjesecu, moći ćete za 15 eura zaigrati i Fifu 19 i Battlefield V – na mjesec dana. Igre ne ostaju u vašem vlasništvu, no s druge strane ne plaćate ih ni 120 eura.

(HCL)