in

Vraća li se u Modern Warfare III najkontroverznija misija u povijesti Call of Dutyja?

Misija zvana “No Russian” iz originalne igre Call of Duty: Modern Warfare 2 u svoje je vrijeme bila iznimno kontroverzna i može se slobodno reći da industrija videoigara u narednih 14 godina nije vidjela ništa slično tome. U toj misiji igrač je sudjelovao u fiktivnom terorističkom napadu na zračnu luku u Rusiji. Iako igra nije prisiljavala igrače na nasilje nad civilima, ova je misija otvorila pitanje je li takvo što uopće potrebno izvoditi u interaktivnom obliku.

Novi Modern Warfare serijal uhvatio se prezentiranja poznate priče na drugačiji način te je zadnja igra nagovijestila da će “No Russian” također biti dio te priče u budućnosti. Za sada je samo nejasno u kojem obliku, a nagađanja su ponovno otvorena nakon što je jučer potvrđeno kako će glavni antagonist u Modern Warfare III biti ruski terorist Vladimir Makarov.

Naime, u jednom kadru promotivnog videa moguće je uočiti preplašene civile kako bježe od nečega. Mnoge je ovo asociralo na kontroverznu misiju, ali je prizor na kraju povezan s Warzoneom. Čini se kako se prizor bježanja civila odvija u stadionu na poznatoj mapi Verdansk, na što upućuju grbovi fiktivnog kluba Verdansk Sparks.

Ako ste igrali Warzone onda znate da je Verdansk doživio bombardiranje i da ga više nema u trenutnom stanju priče Modern Warfarea. Međutim, nije isključeno da Verdansk u MWIII posjetimo u obliku prisjećanja na prošle događaje, a da upravo u to bude integrirana i sporna misija terorističkog napada.

Za sada su sve to samo nagađanja, a istinu ćemo doznati početkom 11. mjeseca kad će Call of Duty: Modern Warfare III biti lansiran s novom single-player kampanjom.