in

Još neki Intel procesori postaju prošlost!

U slučaju da neko vrijeme niste pratili Intelove početne procesore, tvrtka je prošle godine objavila da ukida svoje marke “Pentium” i “Celeron” za svoje mobilne čipove. Ovaj potez je na snazi ​​od 2023. budući da Intel ne nudi nijedan Pentium i Celeron SKU za prijenosna i prijenosna računala. Međutim, linija stolnih računala i dalje sadrži dijelove s imenima Pentium i Celeron, barem do serije Alder Lake 12. generacije.

Međutim, i to bi se uskoro moglo promijeniti prema korisniku Twittera i leakreu chi11edogu. Izvješće sugerira da Intel navodno radi na novom brendu “Intel 300” u pripremi za dvojezgreni procesor.

Što se tiče jezgri, curenje sugerira da će to biti dvije Performance jezgre (P-jezgre) bez efficiency jezgri (E-jezgre). P-jezgre će imati hiper-threading za ukupno četiri threada. P-jezgra navodno ima osnovnu frekvenciju od 3,9 GHz snage 46 W.

To znači, osim novog naziva na stranu, Intel će navodno nastaviti sa svojim trendom nepostavljanja E-jezgri na svojim osnovnim čipovima za stolna računala.

Možda Intel smatra da se hibridni dizajn jednostavno ne isplati za procesore s tako niskim brojem jezgri, barem na stolnim računalima. Nedavno su neki testovi pokazali da Intelovi hibridni procesori nisu tako brzi i osjetljivi kao neki od starijih dizajna. Zanimljivo, nehibridni dijelovi kao što je ovaj nadolazeći navodni Intel 300 CPU zapravo mogu biti lošiji na Windows 11 .