in

Apple mijenja pozicije tipki na iOS17!

Čini se da će Apple premjestiti jedan od najčešće korištenih tipki u iOS-u; crveni gumb za prekid poziva aplikacije Telefon. Beta verzije iOS-a 17 , koja će vjerojatno dobiti službeno izdanje ove jeseni zajedno s nadolazećim iPhoneom 15 , ima redizajnirano sučelje za pozive koje crveni gumb pomiče prema dolje i udesno i eliminira udaljenost između njega i ostalih kontrola poziva. .

Novo sučelje tehnički je postalo dostupno s prvom razvojnom beta verzijom iOS-a 17 , ali nije bilo široko zapaženo sve do ovog tjedna kada su CNBC i Gizmodo otkrili promjenu.

Čini se da je Apple napravio promjenu za novu značajku Contact Poster za iOS 17 , koja zamjenjuje veliki dio sučelja telefonskog poziva slikom koja predstavlja osobu s kojom razgovarate. Umjesto da ova slika bude prekrivena gumbima i ikonama, čini se da je Apple pomaknuo svoje kontrole poziva prema dolje kako bi sam poster bio u središtu pozornosti.

Promjena ima smisla, ali neki iznose argument da bi to moglo rezultirati time da ljudi aktiviraju FaceTime kada zapravo žele poklopiti slušalicu, iz navike. Ali uvijek postoji šansa da se dizajn dotjera prije nego što iOS 17 izađe iz beta verzije kasnije ove godine, poput toga kako se Apple beskrajno petljao s redizajniranom URL trakom u Safariju u iOS-u 15 prije nego što je na kraju dao korisnicima jednostavan način da je zamijene ako nisu sretni s novom.