in

Svemirski horor Moons of Madness dobio službeni datum izlaska

Funcom i Rock Pocket Games napokon su otkrili datum izlaska svoje svemirske horor avanture Moons of Madness. Na PC-u će biti dostupna već krajem oktobra, a bit će dostupna putem Steama.

Radi se o atmosferičnom ostvarenju iz prvog lica, koje svoje inspiraciju crpi iz Lovecraftovih djela i Cthulhu mitologije. Priča se vrti oko misterioznog signala koji stiže s površine Marsa. Sam signal nagovještava znakove inteligentnog života. Kako bi otkrili o čemu se radi, vlada i naučnici u tajnosti pokreću posebni svemirski program te na Crvenom Planetu grade istraživačku stanicu.

Naravno, nešto polazi po zlu i tu se stvari počinju komplicirati. Nestanak struje i otkazivanje svih ključnih sistema samo su početak problema koji će zadesiti glavnog protagonistu, tehničara Shanea Neweharta. Tu su i brojne vizije i halucinacije koje će ga proganjati i dovoditi do ludila, dok pokušava otkriti šta se zapravo dešava.

Moons of Madness na PC dolazi već 22. oktobra, a na PS4 i Xbox One konzolama očekuje se početkom iduće godine, tačnije 21. januara.