in

Nakon deset godina, Saints Row 2 će se moći igrati i na PC-u

Saints Row 2 pamti se kao zabavna igra – pod uvjetom da nije igrana na PC-u. Verzija za PC bila je primjer lošeg porta, zahtjevna i problematična u isto vrijeme. Stvari su s vremenom postale sve gore pa je kompatibilnost igre s današnjim hardverom bila jako upitna. Igra je za online komponentu koristila Gamespy servere, koji su se u međuvremenu ugasili.

Uz sve te probleme, Saints Row 2 se uredno prodavao na Steamu, i još uvijek se prodaje. Spas je podarila modding scena jer je igra uz pomoć modifikacija postala koliko-toliko moguća za igrati.

Ali, deset godina kasnije igrači će na PC-u ipak dobiti svoju pravdu.

Razvojni tim Volition najavio je kako će napokon popraviti PC verziju Saints Rowa 2. Pronašli su izvorni kod igre koji je godinama bio izgubljen. Verzija za PC tako će napokon imati funkcionalni online multiplayer, postat će kompatibilna s modernim hardverom te će konačno dobiti DLC sadržaje koji su prije deset godina bili ekskluzivni za konzole.

Nažalost, neće se to dogoditi preko noći. Na svemu tome radi dvočlani tim i svi popravci vjerojatno će doći tek 2020. godine. Ali mnogi smatradaju da nakon 10 godina nepravde, bolje ikad nego nikad.