in

Gears 5 kažnjava prijevremeno napuštanje igre – dvogodišnjom zabranom igranja

Problem prijevremenog napuštanja multiplayer mečeva mnogim igrama i igračima stvara problem, pogotovo kada se igra oslanja na ekipnu akciju.

Nije ništa novo da takvi igrači budu kažnjeni pa više nemaju pristup igri. Ali, to su obično kratkotrajne suspenzije. Kod nedavnog Gearsa 5, međutim, nema labavo.

Nedavno je jedan igrač tako dobio zabranu igranja Gears 5 multiplayera na čak 640 dana. Igrač se požalio da nije dobio nikakvo upozorenje prije same kazne pa je zajednica tražila obrazloženje od tvoraca igre. I dobili su ga: igrač je kažnjen jer je u istom danu od 21 meča napustio njih 18. Malo previše da bi se mogao pravdati na nestabilnu vezu s internetom.

Tvorci igre u konačnici su popustili, ali ne mnogo. Maknuli su suspenziju igračima koji su je dobili, ali im nisu dali mjesta za novu grešku – već su postavili uvjet da ako jednom izađu iz igre prije vremena, dobit će zabranu igranja na godinu dana. Ostale su ipak upozorili da su kazne drastične jer se prekidanjem igre stvaraju problemi igračima koji je nastavljaju igrati.