in

PlayStation 4 uskoro dobiva softversku nadogradnju 7.0

Ljetos je krenulo testiranje nove softverske nadogradnje za PlayStation 4 konzole, a ove sedmice ta bi nadogradnja trebala postati dostupna svim korisnicima Sonyjeve platforme. Ažuriranje verzije 7.00 donosi dvije značajne stvari, a najviše koristi od nje imat će svi oni koji vole komunicirati putem glasa.

Naime, Party opcija za stvaranje grupe igrača s kojom igrate igre u mrežnom multiplayeru od ove će verzije biti povećana sa osam članova na maksimalno 16 članova. Uz to, poboljšat će se kvalitet zvuka te veze s mrežom, tako da će se suigrači moći čuti bolje i sa manje prekida.

Promjene je doživjela i opcija Remote Play u kombinaciji s mobitelima i tabletima. Sada je za korištenje Remote Play opcije na tim uređajima potreban Android verzije 5.0 ili noviji, a više to ne moraju biti Sonyjevi Xperia mobiteli nego bilo koji drugi mobitel.

Ipak, oni koji žele povezati svoj DualShock 4 kontroler na mobitel putem Bluetootha, trebat će najnoviju verziju Androida (10).

Sony se potrudio ovim ažuriranjem, ali to je i razumno. PlayStation 4 je već pri kraju svog životnog vijeka pa u bližoj budućnosti ne treba očekivati da će konzola dobiti neke značajnije nove funkcionalnosti. Za takvo nešto vjerojatno će se morati pričekati PlayStation 5.