in

Novi detalji o Galaxy S24 Ultra – Ima dobrih i loših vijesti

Očekuje se da će Samsung Galaxy S24 serija stići s nekim poboljšanjima. Tako smo ranije saznali da bi Ultra model mogao stići s novom kamerom, dok će obični i Plus modeli dobiti tanje okvire i energetski efikasniji ekran. Sada stižu novi detalji o Ultra modelu, a ima dobrih i loših vijesti.

Prema informacijama koje je prenio poznati leaker Ice Universe, Samsung Galaxy S24 Ultra stići će sa ravnim ekranom, što će biti promjena u odnosu na prethodnika koji ima zakrivljen ekran. Ovo će za neke biti lijepa vijest. Ravni ekran će doprinijeti lakšem korištenju S-Pena, a značit će i jeftinije i efikasnije zaštite za ekran.

Pored toga, jedna informacija koja će sve zadiviti jeste da će Samsung Galaxy S24 Ultra navodno stići sa maksimalnom svjetlinom ekrana od 2.200 nita. Poređenja radi, njegov prethodnik ima ekran sa maksimalnom svjetlinom od 1.750 nita.

Loša vijest je da bi Samsung Galaxy S24 Ultra trebao stići sa debljim okvirima u odnosu na prethodnika, što se mnogima neće svidjeti.

Kao što možete vidjeti na fotografiji iznad, okviri iznad i ispod ekrana bit će debljine 3 mm, dok će okviri sa strana biti debljine 3,42 mm. Navodno se radi o zastupljenosti ekrana od 88%, što je prilično nisko za današnje standarde i najniže za jedan Galaxy S telefon još od Galaxy S10 iz 2019. godine. I dok se nagađa da bi Apple nadolazeću iPhone 15 seriju mogao opremiti s nikad tanjim okvirima, Samsung radi suprotno.

Ice Universe navodi da će telefon imati dimenzije 162,3 mm x 79 mm x 8,6 mm, što ga čini tanjim i kraćim od Samsung Galaxy S23 Ultra telefona.

Naravno, sve informacije su i dalje u fazi nagađanja, ali s obzirom na to ko ih prenosi, najvjerovatnije je da će se ispostaviti tačnim.