in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samsung Galaxy S23 Ultra stiže s najsvjetlijim ekranom ikada?

Sve je bliže predstavljanju Galaxy S23 serija, koja će uključivati tri modela – Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra stići će kao nasljednik Samsung Galaxy S22 Ultra, koji je predstavljen ove godine. Prema dosadašnjim glasinama, Galaxy S23 Ultra neće donijeti neke velike promjene u odnosu na prethodnika, ali i dalje se čini da će to biti veoma zanimljiv uređaj.

Na Twitteru je korisnik @RgcloudS objavio neke detalje o ovom telefonu. Oni se odnose na ekran. Tako on navodi da će Galaxy S23 Ultra imati AMOLED ekran sa maksimalnom svjetlinom od nevjerovatnih 2.200 nita. Ako se ova informacija ispostavi tačnom, Galaxy S23 Ultra bit će telefon s najsvjetlijim ekranom ikada, te će tako nadmašiti iPhone 14 Pro modele koji imaju maksimalnu svjetlinu od 2.000 nita. Ekrane ovih iPhonea također je napravio Samsung, prenosi GizmoChina.

Još jedna bitna stvar koju je spomenuo ovaj leaker jeste da će ekran Galaxy S23 Ultra telefona navodno koristiti 45% manje energije od svog prethodnika.

Međutim, prema Dylanu Ragi, stručnjaku za ekrane u XDA Developers, OLED emiteri koji se koriste na iPhone 14 Pro modelima i koji će se koristiti na Galaxy S23 Ultra telefonu su identični, a da su testovi maksimalne svjetline koje koriste Samsung i Apple različiti.

Nedavno je otkriveno da će Samsung Galaxy S23 Ultra imati isti periskopski senzor od 10 MP s 10x povećanjem, kao i telefoto modul od 10 MP sa 3x optičkim povećanjem. Glavni senzor kamere će biti onaj od 200 MP.

Telefon će biti pogonjen Snapdragon 8 Gen 2 čipom, ali u posebnoj verziji.