in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Procurile su prve informacije o PlayStationu 6: Za igranje bit će potrebna pretplata na gamerski servis?

Za igranje bit će potrebna pretplata na gamerski servis

Nakon izlaska novih generacija PlayStationa i Xboxa, u nekim medijima mogli smo pročitati kako su to možda posljednje igraće konzole takvog tipa koje će predstaviti Sony i Microsoft. Naime, kako analitičari predviđaju da budućnost tržišta videoigara pripada streamingu, to znači da neće biti potrebe za kupovinom skupog hardvera jer će se sav procesorski i grafički zahtjevan posao odvijati u oblaku, dok će se igre moći igrati na TV-u, mobitelu ili nekom jeftinijem uređaju.

Za igranje bit će potrebna pretplata na gamerski servis i internetska veza – slično kao Netflix, ali za videoigre. Microsoft i Sony već su predstavili takve gamerske servise, kao i NVIDIA, a na to je tržište čak ušao i Google sa svojim servisom Stadia od kojeg su nedavno ipak odustali.

Ako je budućnost zaista u streamingu, pitanje je hoćemo li onda zaista vidjeti PlayStation 6 i još jednu generaciju Xboxa. Službeno se o tome ne zna ništa, ali zahvaljujući dokumentu koji je procurio u javnost, nešto ipak znamo, a to je da u Sonyju ipak planiraju novi PlayStation. Riječ je o dokumentu koji je Sony dostavio britanskom regulatoru koji istražuje Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

U tom se dokumentu spominje kako je Microsoft ponudio da igre Activisiona budu dostupne na PlayStationu do 2027. godine te se sugerira kako nova generacija plejke neće biti dostupna do tada.

Na te je informacije reagirao i analitičar Piers Harding-Roll koji se na Twitteru upitao znači li to da šestica stiže 2028. godine. Iako se konkretna godina spominje u dokumentu, ona je u njemu izbrisana jer bi se time otkrili korporativni tajni planovi, i ovako dobili utisak o kojem se periodu radi.

Ako su te informacije istinite, kako navodi Eurogamer, one nikoga ne bi trebale začuditi jer je Sony do sada predstavljao nove verzije svojih konzola svakih sedam godina.