in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Poznato je dokad Samsung planira nadograditi sve planirane telefone na One UI 5

Novi detalji

Samsung se u posljednje vrijeme pozicionirao kao vodeći po pitanju softverskih nadogradnji u Android svijetu. Kompanija je uvele neke nove pozitivne trendove, a prije nekoliko dana iz Samsunga su naveli da se nadaju da će sljedeće godine nadogradnja na One UI 6.0 stizati još brže, nego što je to slučaj ove godine sa One UI 5.0. Sada stiže još jedna optimistična najave iz ove kompanije.

Samsung svakim danom nadograđuje sve više svojih Galaxy uređaja na One UI 5.0 i to prije roka u mnogim zemljama. Sada stiže najava da Samsung zapravo planira da sve telefone koji su predviđeni za pomenutu nadogradnju nadogradi prije početka 2023. godine, što bi bilo nevjerovatno. Ovo je za poznati portal Sammobile povrdio Sally Hyesson Jeong, potpredsjednik Android Framework R&D-a u Samsungu.

Ako bi se ova Samsungova najava ispostavila tačnom, to bi bio impresivan podvig južnookorejske kompanije. Samsung je zaista u posljednje vrijeme veliki broj svojih Galaxy uređaja nadogradio na One UI 5.0 i svakim danom nadogradnju dobija sve više uređaja širom svijeta. Svakako je lijepo vidjeti da je Samsung prepoznao značaj softverskih nadogradnji, kao što je Apple to davno uradio.

One UI 5.0 donio je velike novosti i svakako da svi korisnici Galaxy telefona što prije žele iskusiti najnoviju verziju korisničkog interfejsa. Tako je redizajniran korisnički interfejs, dodane su mnoge mogućnosti prilagodbe, Samsung Gallery sada omogućava da izdvojite tekst iz fotografija. Tu je i novi meni povezanih uređaja i centar za privatnost s nadzornim pločama za sigurnost i privatnost.

Pored toga, na One UI 5.0 stižu i novi pametni prijedlozi za widgete i aplikacije.