AFP
in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Vijest oduševila gamere: Sony i Honda imaju zanimljiv plan za svoje automobile

Sony

Jednom kada autonomni automobili zavladaju cestama širom svijeta, ljudi više neće morati upravljati svojim vozilima i to će vrijeme moći iskoristiti na drukčiji i zanimljiviji način. S obzirom na to da neki svaki dan u automobilima provode sat i pol, dva ili više sati, jasno je koliko će se stvoriti novog slobodnog vremena koje treba iskoristiti.

Neki bi to vrijeme mogli iskoristiti za odmor i spavanje, neki za čitanje, a neki bi vrijeme u automobilu mogli iskoristiti za igranje vrhunskih igara, pogotovo oni koji se voze u automobilima zajedničke kompanije Sonyja i Honde. Japanske kompanije nedavno su najavile suradnje na projektu nazvanom “Sony Honda Mobility”, koji je fokusiran na razvoj električnih automobila. Prva njihova vozila na tržištu možemo očekivati 2026. godine, a dugoročni cilj je da ta vozila budu – autonomna.

Šefovi ovih kompanija sada razmišljaju da u takve automobile implementiraju PlayStation 5 kako bi putnici tokom vožnje mogli uživati u igrama poput novog God of Wara i brojnih drugih. Inače, ovakav trend fokusa na zabavu i igre u automobilima, pogotovo električnim, pokrenula je Tesla, čiji vlasnici u svojim vozilima mogu igrati videoigre, gledati Netflix i Hulu, pa čak i uživati u karaokama.

Sony je početkom 2020. godine na sajmu CES sve iznenadio predstavljanjem prvog prototipa svog električnog vozila, a tada su najavili i novi odjel unutar kompanije nazvan Sony Mobility Inc. Taj se odjel nedavno udružio s Hondom te japanske kompanije imaju velike planove na tržištu električnih vozil, navodi IGN.

S obzirom na to da svijet ide prema elektrifikaciji te da brojne zemlje namjeravaju tokom  sljedećeg desetljeća zabraniti prodaju vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, tržištem bi trebala dominirati električna vozila, što otvara prostor brojnim kompanijama koje trenutno nisu u automobilskom sektoru, poput Sonyja, da širenjem na to tržište povećaju svoj izvor prihoda.