in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube poboljšava iskustvo gledanja video sadržaja

Ovo će biti dostupno na i na webu

Tokom sljedećih nekoliko sedmica nove izmjene će se postepeno uvoditi za sve korisnike, a trebalo bi da pruže modernije i praktičnije iskustvo gledanja sadržaja.

Prvo što ćete uočiti je suptilni efekat ambijentalnog osvetljenja, ako imate podešenu tamnu temu, koji prilagođava boju pozadine aplikacije onome što gledate. Ova funkcija se pojavljuje na webu i mobilnim uređajima za sve koji koriste tamnu temu. Osim prilikom gledanja video snimaka, ambijetalni efekat ćete imati i na spiskovima za reprodukciju.

Također, što se tamne teme tiče ona će postati još tamnija kako bi boje bile još uočljivije na ekranu.

Ovo će biti dostupno na webu, mobilnim uređajima i pametnim televizorima, navedeno je u objavi.

Osim ambijentalnog osvjetljenja, stranica za gledanje videa dobila je i druga poboljšanja s fokusom na video player. Linkovi na YouTubeu u opisima video snimaka menjaju se u tastere, a česte radnje poput lajkovanja, dijeljenja i preuzimanja su malo suptilnije.

Što se praktičnih novosti tiče, najveća promjena tiče se mogućnosti zumiranja prstima i preciznog traženja tačno određenog dijela video snimka.

Zumiranje radi na isti način kao i kod fotografija na šta ste se već sigurno navikli. Zumirani video ostaje uvećan tako da možete uživati ​​u ostatku videa s više detalja.

S druge strane, precizno traženje će vam pomoći da brže pronađete dijelove koji vas najviše zanimaju.