in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PC poslužitelji za Dark Souls: Prepare to Die Edition neće biti vraćeni na mrežu

Gaming

Poslužitelji, koji su bili nedostupni neko vrijeme, neće biti “oživljeni” zbog “sustava koji stari”, navodi se u tweetu sa službenog računa Dark Souls.

Međutim, poslužitelji za PC verziju Dark Souls II: Scholar of the First Sin (DX11) ponovno su aktivirani, a online opcije za osnovnu verziju Dark Souls II za PC (DX9) ponovno će biti uvedene kasnije.

Prema službenom tweetu, “rad na ponovnom uspostavljanju online usluga za PC verziju Dark Souls Remastered još uvijek je u toku,” iako nije naveden vremenski okvir za njihov povratak, prenosi VGC.

PvP poslužitelji za PC verzije Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 i Dark Souls 3 deaktivirani su u januaru nakon otkrića teške ranjivosti daljinskog izvršavanja koda, za koju se govorilo da je omogućila zlostavljačima preuzimanje kontrole nad PC uređajima drugih igrača.

Računalni poslužitelji igre Dark Souls 3 konačno su vraćeni na mrežu krajem avgusta.

“Utvrdili smo da nećemo moći podržati online usluge za PC verziju igre Dark Souls: Prepare to Die Edition koja je izdana 2012. zbog zastarjelog sustava. Ispričavamo se zbog dugog čekanja i molimo vas za razumijevanje po ovom pitanju”, dodali su.

Prepare to Die Edition, koji je objavljen 2012., PC je port prve igre, koji je bio naširoko kritiziran zbog loše optimizacije, nepodesive razlučivosti i ograničenog broja sličica u sekundi.

Obožavatelji su modificirali igru ​​kako bi ublažili većinu tih problema, a 2018. remastered verzija igre objavljena je na PC-u, postavši konačna verzija prve igre u seriji.

Iako se online usluge za izdanje Prepare to Die neće vratiti, nema planova za prekid prodaje igre, a daljnji tweet s računa Dark Souls kaže da svi spremljeni podaci neće biti pogođeni ovim završetkom usluge.