in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stalno se prebacujete iz aplikacije u aplikaciju? Evo šta zapravo radite vašem mentalnom zdravlju

Više je razloga zašto biste se mogli osjećati kako ste sagorjeli na poslu, od prekovremenog rada do premalog broja zaposlenih i previše zadaća za obaviti

Prema rezultatima istraživanja objavljenog u časopisu Harvard Business Review, radnici se prebacuju iz jedne aplikacije u drugu, i s jednog web odredišta na drugo i do 1.200 puta dnevno

Više je razloga zašto biste se mogli osjećati kako ste sagorjeli na poslu, od prekovremenog rada do premalog broja zaposlenih i previše zadaća za obaviti.

Procjene kažu kako provode četiri sata sedmično ponovno se orijentirajući nakon što su se našli u novoj aplikaciji ili na novoj web stranici. Tokom godine dana tako se nakupi pet radnih sedmica, odnosno devet posto vremena provedenog na poslu.

To stalno prebacivanje ne samo što umara već i može potaknuti zaposlenike na otkaz, pokazalo je drugo istraživanje.

Okta, kompanija koja se bavi upravljanjem identitetima i pristupom, objavila je kako su njeni klijenti tokom prošle godine koristili 89 aplikacija. Još 2015. godine bilo ih je 58.

Velike kompanije sad u prosjeku imaju posla sa 187 aplikacija. Po istraživanju koje je proveo WalkMe, blizu 30 posto tih aplikacija su duplikati li ne dodaju vrijednost. Zbog zamora i frustracija tehnologijom velike je kompanije napustilo prosječno 76 zaposlenika tokom prošle godine.

Tokom pandemije koronavirusa pohrlili smo koristiti razne aplikacije i platforme, ali njihova vrijednost trebala bi biti mjerena i količinom vremena te truda koje nam oduzimaju, piše Business Insider.