in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Kinezi u Dubaiju javno izveli prvi međunarodni let letećeg automobila!

Prvi let

kompanija za urbanu zračnu mobilnost (UAM) AeroHT pokazala je ogroman napredak javno prikazujući svoj električni ‘leteći automobil’ X2 pete generacije kako polijeće, leti i uspješno slijeće u Dubaiju.

AeroHT se pohvalio i napretkom za svoj leteći automobil šeste generacije. Riječ je o automobilus kotačima, koji se može kretati, osim po cestama, i po zraku.

Kompanija AeroHT je u većinskom vlasništvu kompanije XPeng Inc., čiji je osnivač He Xiaopeng. Od svog nastanka 2013. godine, AeroHT je izveo više od 15.000 sigurnih letova s ​​ljudskom posadom s ciljem kombiniranja automobilskih i svemirskih tehnologija za razvoj sigurnih električnih letećih vozila, a ako je suditi po najnovijoj demonstraciji mogućnosti njihovog letećeg automobila pete generacije, čini se da su na dobrom putu da to i ostvare.

Prethodni prototipovi uključuju T1 iz 2019., a nakon njega X1 iz 2020. godine. X2 je peta generacija letećih e-vozila te kompanije. Unatoč nedostatku kotača, AeroHT naziva X2 letećim automobilom, jer dijeli veći dio dizajna s limuzinom P7 iz XPeng Motorsa. Prethodno je XPeng AeroHT dijelio snimke testiranja X2 iz zraka u ekstremnim okruženjima i na velikim nadmorskim visinama, ali samo u Kini. Sad po prvi put možemo vidjeti izravne snimke tog letećeg vozila, odnosno kako polijeće, leti i slijeće.

Prvom javnom letu X2 prisustvovalo je više od 150 ljudi, a podržala ga je Međunarodna gospodarska komora Dubaija, koja je bila duboko uključena u cijeli proces, pružajući savjetovanje XPeng AeroHT-u, prenosi Electrek.