in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jeste li primijetili? WhatsApp uvodi novu opciju!

Meta je službeno potvrdila uvođenje opcije koja će aplikaciji za dopisivanje dodati dobro isprobane elemente društvene mreže

WhatsApp Communities, najnovija opcija popularne aplikacije koja služi kao nadogradnja za Grupe polako stiže sve većem broju korisnika. Kompanija je, doduše, odbila podijeliti informacije o tačnom broju i lokaciji korisnika koji će opciju isprobati, iako je potvrdila da je distribucija opcije u toku.

WhatsApp Communities (Zajednice) prvi su put bile najavljene u aprilu te su, zapravo, Facebook Grupe strpane u WhatsApp. Nove Zajednice donose opcije dizajnirane za velike grupne razgovore koji podržavaju dijeljenje podataka, grupne razgovore za 32 ljudi i emoji reakcije, kao i administratorske alate i moderacijske kontrole, izvještava TechCrunch.

Pored kapitaliziranja na WhatsAppovoj enkripciji na oba kraja i povećanoj korisničkoj težnji za umrežavanjem privatnih zajednica pored većih društvenih mreža, WhatsApp Communities također predstavlja izazov drugim aplikacijama koje su postale popularnije – poput Telegrama. Opcija bi se također mogla svidjeti klubovima ili organizacijama koje sudjeluju u grupnim razgovorima na privatnim platformama i aplikacijama poput Appleovog iMessagea, GroupMeja, Banda, Reminda i ostalih.