in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Rezultati rada na implantatima za mozak u oktobru: Neuralink još nije započeo s testiranjem na ljudima

Kompanija Elona Muska koja razvija sučelje između mozga i računara najnovija će otkrića demonstrirati tokom događaja zakazanog za 31. oktobra – Noć vještica

Neuralink će nakon dugotrajne pauze predstaviti rezultate rada na implantatima za mozak. Elon Musk je najavio da će Neuralink održati događaj show & tell (pokaži i objasni) te objaviti više informacija o projektu. Neimenovana prezentacija održat će se 31. oktobra. Musk, doduše, nije rekao šta bismo mogli očekivati, ali uzmemo li u obzir to da smo posljednji put gledali majmuna kako igra Pong, ne bi nas iznenadilo da ovaj put vidimo nešto slično, piše Engadget.

Nakon donekle trivijalne prve demonstracije (Neuralink nije prvi kojem je to pošlo za rukom), koja možda nije povukla prevelik broj pitanja, na neka bismo uskoro trebali dobiti odgovore.

Za početak, Neuralink još nije započeo s testiranjem na ljudima, a FDA nije obznanila koliko je kompanija daleko od dobivanja nužnih licenci. Nadalje, većina suosnivača više nije u firmi, podsjetimo, osnovanoj prije šest godina. Fortune, za kraj, također neslužbeno izvještava o lošem stanju u firmi i manjkavoj kulturi radne sredine.

Prezentacija, uz sve gore navedeno, dolazi u jeku glasina koje navode da Neuralink želi investirati u rivala Synchron, a koji je već završio nešto što izgleda kao endovaskularna instalacija računara u mozak. Iako ne postoji nikakvo jamstvo da će dogovor biti realiziran, nadolazeći događaj mogao bi dati neke odgovore.