in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nevjerovatne mogućnosti: Izdiktirajte rečenicu i Nvidia AI će generisati fotorealističnu scenu za vas

Brojne funkcije

Nvidia je najpoznatija po svojim grafičkim kartama za računare, ali kompanija u svojoj ponudi ima mnogo više alata i servisa.

Kompanija takođe radi i na vještačkoj inteligenciji (AI), a Nvidijina najnovija demonstracija je poprilično impresivna. Demo stiže u formi GauGAN2, a u pitanju je sistem vještačke inteligencije Nvidije koji je debitovao ranije tokom ove godine na Canvas aplikaciji.

Canvas je aplikacija koja generiše fotorealistične scene pomoću jednostavnih poteza četkicom, što znači da korisnicima nisu potrebne vještine slikarstva – sve obavlja AI.

Pomoću GauGAN2, Nvidia je AI podigla na još viši nivo

AI će sada moći da generiše fotorealistične scene, tako što će omogućiti korisniku da upotrijebi rečenicu kako bi scenu opisao računaru. To znači da će korisnik, umjesto grube skice vještačkoj inteligenciji usmeno reći kakvu je sliku zamislio u glavi, a AI će generisati fotorealističnu scenu zasnovano samo na tom opisu, navodi Nvidia.

Zanimljivo je da vam za korištenje pomenute funkcije neće biti potreban nikakav superkompjuter. Ako ste zaintrigirani, možete isprobati GauGAN2 demo na stranici kompanije Nvidia.