in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Još jedna država ukida kriptovalute

Prijedlog zakona

Vlada Indije usvojit će zakon o zabrani svih privatnih kriptovaluta na zimskoj sjednici Lok Sabhe, koja bi trebala početi 29. novembra 2021. Ubrzo nakon objave predloženog zakona, ogromne količine panične prodaje dovele su do pad od WazirX, što je Indijska najveća kriptovaluta.

Budući da su kriptovalute nestabilne, neregulirane i nose rizike kibernetičke sigurnosti poput gubitka ili uništenja privatnog ključa, indijska vlada kontinuirano upozorava građane da ne ulažu u kriptovalute. Osim toga, Međunarodni monetarni fond (MMF) izjavio je da, budući da kripto-imovina ima potencijal poremetiti različite aspekte globalnog financijskog sustava, treba ih pomno pratiti.

Prijedlog zakona o kriptovaluti i regulaciji službene digitalne valute 2021. bit će predstavljen u Lok Sabhi kasnije ovog mjeseca. Ako se zakon usvoji, on može zabraniti samo privatne kriptovalute kao što su Monero, Dash, Zcash i tako dalje. Vlada još nije jasno spomenula definiciju privatne kriptovalute. Stoga je nejasno hoće li to omogućiti ljudima da trguju Bitcoinom, Eterom i tako dalje koje su javne kriptovalute temeljene na blok-lancu.

Prema izvještaju koji je izdao Lok Sabha, omogućit će se određene iznimke za promicanje temeljne tehnologije kriptovalute i njezine upotrebe. Nadalje je navedeno da nastoji stvoriti okvir za olakšavanje stvaranja službene digitalne valute koju će izdati Pričuvna banka Indije.

IRB se boji da bi mogao stvoriti ekonomsku neravnotežu koja može utjecati na inflaciju i valutu. Očekuje se da će opća zabrana zaustaviti razmjenu kriptovaluta i druge rizike povezane s njom.

U međuvremenu, pristaše neregulirane burze lobiraju protiv njene potpune zabrane kampanjom za uključivanje u regulatorni sistem, navodi Gizmochina.