in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Poznat datum završetka drugog poglavlja Fortnitea

Stigao je kraj

Događaj koji će 4. decembra ove godine završiti drugo poglavlje popularne videoigre za više igrača nosi ime ‘The End’,

Fortniteov sljedeći velik događaj unutar igre neće samo označiti kraj najnovije sezone, već i cijelog drugog poglavlja. ‘The End’ ili Kraj zakazan je za 4. decembar u 22:00 sati, a Epic ga naziva ‘zadnjom borbom za sudbinu otoka’ što znači da će igrači uskoro igrati na skroz novoj mapi, piše Verge.

Fortniteov prošli završetak poglavlja, podsjećamo, progutao je cijelu igru u crnu rupu, isključivši Fortnite na nekoliko dana prije nego tšo je došlo drugo poglavlje. Tim rečeno, ne znamo kako će izgledati treće poglavlje nakon što ga Epic predstavi narednog mjeseca.

Cijela druga sezona Fortnitea bila je uvertira u kataklizmu. Mapu su na početku zaposjele tajnovite kocke koje su se polako preselile na sredinu otoka te se, s vremenom, pretvorile u piramidu iznad koje leti stvorenje pod imenom Cube Queen. Sezona koju su obilježile i invazije izvanzemaljaca bila je puna kolaboracija sa Dinom, Narutom, League of Legendsom i čak Balenciagom.

Događaj ‘The End’ podržavat će do 16 igrača u jednoj instanci, a Epic predlaže da se igrači prijave 30 minuta prije početka kako bi izbjegli masivne gužve.