in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Korisnici iPhonea slabo zainteresovani za iOS 15: Brojni korisnici prijavljuju ovu grešku!

Nadogradnja softvera

Zajedno sa iPhoneom 13 Apple je isporučio i iOS 15, a prije tri dana ovu verziju nadogradnje Apple je počeo isporučivati i na starije iPhone telefone. Do sada je uvijek vladalo veliko interesovanje za nove verzije iOS-a, ali čini se da to ove godine nije slučaj, barem kada je u pitanju početna zainteresovanost.

Naime, Mixpanel prenosi izvještaj u kojem navodi da je na istoku SAD-a do jučer svega 8,5% onih koju su na iOS-u 14 nadogradilo svoj iPhone na iOS 15, što je gotovo duplo manje nego što je to bio slučaj prošle godine sa iOS-om 14, kojeg je za prva dva dana otkako je bio dostupan, nadogradilo 14,5% korisnika koji su bili na iOS-u 13. To je gotovo duplo, što je poprilična razlika, što ukazuje na to da korisnici nisu baš toliko uzbuđeni zbog iOS-a 15, kako je to bio slučaj s njegovim prethodnikom.

Apple je se još nije zvanično oglasio povodom broja nadograđenih uređaja na iOS 15, ali ako su Mixpanelovi izvještaji tačni, nije ni očekivati da se iz Cupertina oglase. Ipak, ono što možda utiče na odluku korisnika da još ne nadograđuju svoj iPhone na iOS 15 jeste Appleova odluka da će i oni korisnici koji ne pređu na iOS 15 dobijati važne sigurnosne nadogradnje u bućnosti. Pored toga, sigurno je da veliki broj korisnika čeka reakcije onih koji su prvi nadogradili svoj iPhone, jer je ranije bilo problema s prvim nadogradnja iOS-a, pa ne žele rizikovati.

Ipak, tu je i jedna greška koju sa sobom nosi iOS 15. Naime, korisnici izvještavaju da dobijaju obavijest da je njihova memorija puna, iako zapravo to nije tako. Iz Applea predlažu restartovanje uređaja na tvorničke postavke, ali čini se da to ne daje rezultat.