in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako popraviti mobitel koji se neispravno puni?

Probajte ovo!

Ako vam se dogodi da se zbog nekog razloga vaš pametni ljubimac sporije puni nego inače, nemojte odmah pretpostaviti da je problem u bateriji uređaja. S obzirom na neka praktična iskustva s ovakvim problemima, rješenje može u stvari biti jednostavnije nego što se to čini.

Najvažnije pitanje: zbog čega se moj mobitel ne puni (kako treba)?

Problem s punjenjem pametnih uređaja se može dogoditi zbog različitih uzroka i može se pokazati na različite načine. Ponekad se zna dogoditi da se uređaj uopće ne želi puniti kada je uključen u punjač. U drugim situacijama se zna dogoditi da se uređaj puni dosta sporije nego inače. Nemogućnost punjenja ili sporije punjenje su dva najčešća problema, stoga evo i nekoliko potencijalnih rješenja. Većina problema s punjenjem uređaja se odnose ili na USB kabal ili na sam punjač, dok ponekad sam uzrok problema zna ležati i u utoru uređaja.

Kako možemo sami popraviti kvar s USB portom?

Najjednostavnija metoda za otklanjanje ovog problema jest da ga sami pokušamo otkloniti. To možemo učiniti tako što ćemo sami pokušati ili uspjeti u popravljanju eventualnih hardverskih kvarova koji su se pojavili.

Ovdje je najčešće problem s metalnim površinama koje se nalaze s unutarnje strane porta za punjenje zbog kojih onda utičnica i utor nisu u dobrom kontaktu (loš kontakt može nastati ili zbog oštećenja ili zbog tvorničke greške). Bilo kako bilo, ako utičnica i utor nemaju dovoljno dobar kontakt, objašnjava Pcchip, uređaj će se neispravno puniti (ili se neće puniti uopće).

Kako možemo riješiti ovakav problem? Vrlo jednostavno. Prva stvar koju trebate učiniti jest isključivanje uređaja. Isključite svoj uređaj prije nego što krenete prčkati po portu za punjenje kako biste spriječili daljnja potencijalna oštećenja. Nakon toga iz uređaja (ako je to moguće) izvadite bateriju. Ovo kod nekih uređaja ide, kod nekih ne ide, ovisno o tome ima li vaš uređaj bateriju koja se može izvaditi ”ručno”.

Iduće što trebate napraviti jest uzeti čačkalicu i njome podignuti malenu polugu koja se nalazi s gornje strane USB utora vašeg uređaja. Ovo činite vrlo pažljivo i nježno kako ne biste oštetili ulazni port, a onda samim time i uređaj. U velikoj većini slučajeva ovo će riješiti problem.