in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Horizon Forbidden West u emisiji State of Play: 14 minuta nikad viđenih dijelova igre!

Niz izazova

Akcijski pogled na nadolazeću avanturu Aloye, koja sadrži novu mehaniku igranja, mašine i još mnogo toga.

Ova jedinstvena epizoda sadrži 14 minuta nikad viđenih dijelova igre snimljenih izravno na konzoli PlayStation 5, kao i osvrt na samu igru od strane direktora igre Mathijsa de Jongea.

Horizon Forbidden West nastavlja se šest mjeseci nakon događaja u Horizon Zero Dawn. Aloy, lovac na mašine, otputovala je na zapad istražujući tajanstvenu i smrtonosnu zarazu. U tim neistraženim zemljama upoznat će neobična nova plemena i susresti se sa sve smrtonosnijim mašinama. Zajedno sa starim prijateljima i novim suputnicima, mora se odvažiti ovom opasnom granicom kako bi pronašla odgovore koji su joj potrebni za spašavanje života na Zemlji.

Na snimkama igranja State of Play, Aloy je poslala svog vjernog prijatelja Erenda u ostatke San Francisca kako bi pronašla važan artefakt. Ali brzo nailazi na probleme, susrećući pobunjeničku frakciju plemena Tenakth – opake borce koji su nekako stekli moć nadjačavanja mašina. Aloy mora preći ruševine i boriti se protiv više neprijatelja kako bi spasila svoju prijateljicu i nastavila put.

Ova opasna i nepoznata zemlja puna je izazova i prijetnji, ali Aloy će imati nove alate koji će joj pomoći na putu. Pullcaster ubrzava penjanje, izvlačeći je brzo iz nevolje. Shieldwing joj omogućuje da se sigurno spusti s velike visine (ili iznenadi neprijatelje odozgo), a s ronilačkom maskom, čitav novi podvodni svijet otvoren je za istraživanje.

Govoreći o borbi, Horizon Forbidden West naglasak stavlja na taktiku i izbor dajući igraču veliku raznolikost oružja. Aloyevo pouzdano koplje dobro je za blisku borbu i omogućuje novi set kombinacija. Lukovi sa specijaliziranim vrstama streljiva skidaju oklop sa mašina kako bi razotkrili svoja slaba mjesta. Ljepljive granate mogu se ispaliti iz praćki, privremeno zaustavljajući neprijatelje.

I još mnogo toga, a sve ih je moguće nadograditi na radnom stolu.

Aloy se neće nositi samo s ljudskim neprijateljima. U igri se također nalazi veliki novi izbor smrtonosnih mašina: Sunwings na nebu, Clawstriders i Tremortusks na kopnu, Snapmaws i manji (ali ne treba podcijeniti) Burrowers u vodi. To je samo početak, jer će se još puno njih otkriti u velikom otvorenom svijetu Zabranjenog Zapada Horizonta. Morat ćete biti pametni i kreativni da biste ih sve skinuli.

“Hvala vam kao i uvijek na podršci i jedva čekamo čuti vaše utiske. Još nemamo tačan datum izlaska, ali razvoj je u toku i vrlo brzo ćemo dobiti ažuriranje za vas”, naveli su u objavi na PlayStation blogu.

Više informacija možete pročitati na PlayStation Blogu.