in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otključavanje licem uz masku? Konačno stigao iOS 14.5

Apple je polako počeo s distribucijom iOS-a 14.5

Najnovija nadogradnja za iOS i iPadOS donosi nekoliko dugo najavljivanih dodataka koji će korisnicima Appleovih uređaja, među ostalim, pružiti dodatnu dozu privatnosti u aplikacijama i na internetu.

Apple je polako počeo s distribucijom iOS-a i iPadOS-a 14.5. Najnovija softverska nadogradnja uključuje App Tracking Transparency, novu značajku koja korisniku daje izbor želi li dijeliti svoje podatke i aktivnosti sa drugim kompanijama i internetskim stranicama te dozvoliti im da ih koriste za reklamne svrhe, prenosi Verge.

Vlasnici iPhonea će dobiti mali okvir u kojem će ih uređaj pitati žele li dijeliti podatke na ovaj način. Najbolji dokaz da se radi o zbilja korisnom alatu dolazi iz vidno uznemirenog Facebooka koji je značajku kritizirao kao ‘lažnu razmjenu između personaliziranih reklama i privatnosti’. Drugim riječima – nova značajka im ne dozvoljava da špijuniraju svoje korisnike i samim time im smanjuje zaradu od personaliziranih reklama.

Kako bi objasnio način na koji App Tracking Transparency (transparentnost praćenja putem aplikacija) funkcionira, Apple je napravio i video.