in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Želite ukloniti pozadinu na fotografiji? Donosimo jednostavno rješenje!

PhotoRoom – aplikacija za lako uklanjanje pozadina na fotografijama

Ovaj prilično dobar editor slika svoju je popularnost stekao ponajprije po činjenici da omogućava doista jednostavno uklanjanje pozadina s fotografija i to vrlo uspješno. Naravno, tu su i sve one druge mogućnosti koje bi jedan dobar editor slika trebao imati i pravo mnoštvo predložaka…

PhotoRoom je prilično popularan editor slika, navodi Bug, koji omogućava da se na posve bezbolan način ukloni pozadina s neke slike i izdvoji samo subjekt fotografije čime postaje idealan kad se želi napraviti kvalitetna profilna fotografija ili već tome sličan vizualno impresivan uradak.

Čitava stvar radi prilično dobro i zbilja jednostavno; potrebno je tek odabrati fotografiju nakon čega će je PhotoRoom analizirati i, gotovo poput čarolije, čak će i kompleksna pozadina nestati dok će se objekt fotografije pojaviti bez pozadine bilo da je riječ o portretu osobe ili nekoga predmeta.

Naravno, tu obrada slika ne završava. Naime, nudi i hrpu dodatnih alata kojima se može naknadno obrađivati slika pa je sliku moguće izrezivati, ugađati razne parametre poput svjetline, kontrasta ili zasićenosti boja, dodavati tekst i uljepšavati raznim okvirima te nudi sve ono što bi se i moglo očekivati od klasičnog mobilnog editora slika.

Osim toga, tu je i hrpa već priređenih pozadina koje se mogu koristiti na izrezanom subjektu fotografije kao i pravo mnoštvo drugih vrsta predložaka koji su, između ostalog, prilagođeni za poznate društvene mreže i servise pa čak i poznate online trgovine poput Amazona, Shopifyja, Etsyja i drugih (korisno kod izrade slika proizvoda). Slike je moguće izvesti u formate PNG ili JPG), podijeliti ih s drugima ili ih izravno slati na podržane servise.

Osnovna inačica PhotoRooma je besplatna, dok se za dodatne mogućnosti kao što je podrška za izvoz slika u višoj razlučivosti, obrada u slijedu (batch), uklanjanje PhotoRoomovog logotipa i druge stvarčice, mora plaćati godišnja pretplata (tu je inačicu moguće besplatno iskušavati sedam dana).