in ,

Elon Musk nahvalio Cyberpunk 2077, odmah porasla vrijednost dionica CD Projekta

Ne može CD Projekt jednim potezom nanijeti toliko štete svojoj reputaciji koliko im koristi može donijeti promocija Cyberpunka 2077 od strane vizionara Elona Muska.

U sklopu najave novog automobila Tesla Model S za 2021. godinu, Muskova kompanija je navela kako će automobil moći pokretati igre poljskog CD Projekta – The Witcher 3, a potom i Cyberpunk 2077.

Nakon što je Musk tweetao o Cyberpunku, vrijednost dionica CD Projekta skočila je za nekih 19%, najviše unazad pet godina. Tako to ide kad te spomene najbogatiji čovjek na svijetu.

Naknadno je Musk nastavio hvaliti Cyberpunk 2077, ali nije propustio istaknuti kako igra ima problema. Izjavio je tako da popravci Cyberpunka 2077 trebaju popravke, što je referenca na nedavno ažuriranje koje je donijelo kritičan propust u igri (a jučer je zakrpljen po hitnom postupku).

Muskov interes za igrom inače se nije pojavio tek nedavno. Naprotiv, ima on značajnu poveznicu s igrom CD Projekta jer u Cyberpunku 2077 glumi njegova supruga Grimes, koja je također učestvovala u izradi muzike za tu igru.

Dakle, može se reći da Musk ima interes u promovisanju Cyberpunka 2077 jer time indirektno promoviše i rad svoje supruge.