in

LOLLOL TUGYTUGY

Windows 10 dobija veliki redizajn, a ovo su neke od prvih promjena

Microsoft planira promijeniti dizajn Windowsa 10, a počeo je s radnom trakom, odnosno Taskbarom. Softverski div tvrdi da korisnike Windowsa 10 čekaju poboljšanja i promjene, a sve su “potanko” objasnili u zvaničnom blogu.

Promjene za Windows 10 trenutno su najavljene za korisnike programa Windows Insider, što znači da se za nadogradnju morate prijaviti na beta testiranje.

Najnoviji dodatak radnoj traci je pun sitnih nadogradnji, uključujući vijesti koje iskaču na traci kao minijaturni feed koji sadrži, citiramo Makeuseof, “vaše interese na sličan način kako to rade Android uređaji”. Ako vam je sadržaj u traci nezanimljiv, uvijek joj možete narediti da ne izbacuje slične stvari, što znači da uz pomoć algoritama s vremenom možete stvoriti feed koji vam je korisniji. Ako ne volite vijesti u radnoj traci, uvijek možete isključiti sve osim vremenske prognoze.

Ostali noviteti

Microsoft također planira promijeniti način na koji u Windowsima 10 radite sa zapreminom. Softver će korisnicima omogućiti da dodaju i miču diskove kroz postavke, a tu će biti i novi alati za optimizaciju. Nadogradnja sistema za rad sa diskovima trenutno je dostupna samo u Insider Dev buildu, ali Microsoft tvrdi da će ona s vremenom postati dostupna drugim Insiderima.

Konačno, Microsoft u Windows uvodi automatsko podešavanje vremenskih zona.