in

Samsung uvodi zanimljiv novitet u aplikaciju Samsung Health

Kompanija Samsung Electronics najavila je uvođenje nove funkcije na svojoj popularnoj Samsung Health aplikaciji pod nazivom Group Challenge.

Najnovija opcija omogućava korisnicima kreiranje takmičenja s devet učesnika koji se mogu takmičiti ko će se najbrže ili najduže kretati, čiji je krajnji cilj promocija zdravog života u prijateljskom okruženju. Nova mogućnost bit će dostupna unutar aplikacije od 12. januara na svim Samsung Galaxy pametnim telefonima, Galaxy pametnim satovima te dodacima za praćenje lične kondicije, nakon ažuriranja putem Google Play ili Galaxy trgovine.

Nova Group Challenge funkcija putem Together odjeljka unutar aplikacije omogućuje kreiranje grupe koja se može takmičiti ko će napraviti najviše koraka u određenom vremenu ili ko će biti prvi koji će dostići postavljeni ciljni broj koraka. Ova mogućnost ne zahtijeva da drugi korisnici nužno imaju instaliranu Samsung Health aplikaciju na svojim pametnim uređajima, zbog čega lako možete pozvati svoje prijatelje, porodicu ili kolege na zdravi izazov.

– U našoj ubrzanoj svakodnevnici, pogotovo u trenutnim okolnostima međusobne udaljenosti, ostati u dobroj kondiciji i čuvati vlastito zdravlje nije lako. Zato ćemo nastaviti razvoj Samsung Health aplikacije s dodatnim mogućnostima kako bi našim korisnicima pružili kvalitetnu digitalnu platformu za zdraviji život dostupnu gdje god se nalazili – izjavio je TaeJon Jay Yang, potpredsjednik kompanije i voditelj Odjela za digitalna rješenja za zdravlje, Samsung Electronics.

Izazov kao prava motivacija