in

U Microsoftu navodno testiraju prijenosni Xbox

Sve su češće glasine da bi Microsoft u nekoj budućnosti mogao proširiti ponudu Xbox uređaja svojom prvom prijenosnom konzolom.

Prema tvrdnjama novinara Jeza Cordena s portala Windows Central, taj plan još nije zacrtan u kamenu, ali u Microsoftu navodno testiraju više različitih prototipa prijenosne Xbox konzole. Corden navodi kako je to uređaj za nativno pokretanje Xbox igara, a ne isključivo za streaming putem Xbox Cloud Gaminga.

Kako je riječ o prototipnoj fazi, još nema garancije da će prijenosni Xbox uopće zaživjeti. Podsjetimo, prethodno su u Microsoftu razvijali jeftinu alternativu Xboxu u obliku kutijice za streaming igara, ali ista nikad nije zaživjela kao stvarni proizvod te smo ju vidjeli samo na polici Xboxovog šefa.

Xboxov Phil Spencer inače redovito naglašava da je poklonik ručnih PC-jeva za igranje kao što su Steam Deck i ROG Ally. Nedavno je izjavio kako Microsoft radi na poboljšavanju iskustva korištenja Windowsa na takvim uređajima.

Interes za prijenosnim uređajima za igranje u industriji se ponovno javio nakon uspjeha Nintendo Switcha, trenutno najprodavanije konzole unazad zadnjih 10+ godina. Sony je nedavno lansirao svoj odgovor na to u vidu PlayStation Portala za daljinsko igranje, s kojim su mnogi ostali razočarani, ali navodno ne i u Sonyju.

 

(Hcl)