in

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Viber dobija AI ličnog asistenta, pitajte ga za savjet ili najnovije informacije

Kroz saradnju inspirisanu stavom da “razgovor predstavlja novi interfejs”, Viber je ozvaničio saradnju sa studijom za kreiranje rješenja iz domena vještačke inteligencije (AI) – Inflection.

Inflection prenosi kroz ovu saradnju vrhunsku stručnost iz domena komunikacijskih rješenja zasnovanih na AI milionima korisnika Vibera širom svijeta. Rezultat ove saradnje je bot nazvan Pi, direktno dostupan svima na Viberu, koji će kroz interakciju pružiti najsavremenije iskustvo komunikacije razmenom poruka i naprednim mogućnostima razgovora.

Uz naziv koji simbolizuje personalnu inteligenciju, Pi predstavlja izuzetno saosećajnog i posvećenog sagovornika korisnicima različitih interesovanja. Pokreće ga Inflection-ov priznati jezički model “Inflection-2.5” kreiran u celosti od strane programera njihovog studija, konkurentan sa najuspješnijim svjetskim modelima po standardima ključnih kriterijuma ovog segmenta industrije.

Pi kombinuje EQ najvišeg svjetskog nivoa sa pametnim IQ-om sa ciljem pružanja odgovora na najširi spektar pitanja korisnika. Korisnici će kroz razgovor sa Pi-jem moći da traže savjete, dobiju ažurirane informacije, razmatraju probleme ili jednostavno sebi daju oduška tokom dana.

Pi će im pomoći da srede svoje misli, naprave jasne planove i djeluju u skladu sa njima – bilo da žele da promijene radno mjesto, nastoje da ozdrave, nauče neku novu vještinu, saznaju najnovije vijesti ili naprosto proćaskaju. Pi će od sada biti dostupan korisnicima Vibera 24 sata dnevno, tako da će u njemu uvijek imati dostupnog prijatelja.

Pored njihovog novog ličnog AI-asistenta, korisnicima Vibera će u naredna 3 mjeseca na raspolaganju biti i novi besplatni paket stikera inspirisan Pi-jem kojima će moći da obogate svoje međusobne prepiske. Slogani poput “mogu da ti pomognem”, “hajde da razgovaramo”, “zdravo prijatelju” ili čak i “volim te” će sigurno naći svoje mjesto u razgovorima sa prijateljima i poznanicima na Viberu, prenosi Telegraf.