in

Sony demantovao: Ne odlazimo

Nedavne glasine su sugerisale da se Sony povlači sa kineskog smartfon tržišta, a sada se zvanično oglasila i sama kompanija.

Sony je objavio saopštenje u kojem ističe svoju posvećenost da ostane u regionu Kine, gdje će nataviti sa svojim poslovanjem.

“Brojne poslovne aktivnosti kompanije Sony u Kini, uključujući i poslovanje s mobilnim telefonima, funkcionišu bez problema. Kina je jedno od Sonijevih najbitnijih tržišta i imamo velika poslovna očekivanja za Kinu”.

Ovo je bitno pojašnjenje, s obzirom na brojne glasine o sudbini kompanije u Kini. Iako je Sonijevo poslovanje s telefonima u Kini doživjelo pad posljednjih godina, kompanija je očigledno odlučna u tome da održi svoje prisustvo na ovom konkurentnom tržištu.

Sony je na tržište Kine ušao prije više od decenije, kada je kupio udio Ericssona u zajedničkom preduzeću.

Kada su u pitanju novi telefoni, glasine pominju da kompanija trenutno sprema nekoliko novih modela. Među njima bi trebalo da budu i Sony Xperia 1 VI i 5 VI.

Nema mnogo detalja o ovim telefonima, sem informacije da bi Xperia 1 VI trebalo da koristi 45MP senzore za sve tri svoje kamere na poleđini.