in

Edge krade podatke od Chromea?

Microsoft Edge se ponovno “ponaša”. Nakon brojnih kontroverzi i izvješća o neprijateljskim postupcima prema korisnicima, preglednik je još jednom završio na naslovnici zbog otvorene krađe podataka iz drugih preglednika. Korisnici diljem interneta tvrde da Microsoft Edge crpi otvorene kartice i druge informacije iz Chromea bez dopuštenja.

Microsoftov preglednik ima prekidač koji možete koristiti za automatsko premještanje podataka s Edgea na Chrome, poput otvorenih kartica, povijesti, favorita itd. Tijekom početnog postavljanja, Edge traži od korisnika da mu dopuste sinkronizaciju s drugim preglednicima kako bi se mogli neprimjetno prebaciti s Chromea ili Firefox. Ta je opcija također dostupna u postavkama isključenim prema zadanim postavkama.

Ideja je OK. Ono što nije u redu je to što Edge naizgled ne mari koju opciju odaberete i krade podatke iz Chromea kada ne bi trebao. Tom Warren iz The Vergea tvrdi da je Edge preuzeo njegove Chrome kartice na dva uređaja bez dopuštenja nakon nedavnih ažuriranja Windowsa. Da bude veća uvreda, Microsoft Edge priznao je svoje zločine tako što se automatski pokrenuo sa svim podacima kopiranim iz Chromea. Drugi korisnici iskusili su iste “softverske grozote”.

Srećom, barem za korisnike iz EU-a, oni umorni od Microsoft Edgea koji im stalno smeta uskoro će moći deinstalirati preglednik jednostavnim desnim klikom na njega u izborniku Start .