in

Apple bi mogao razočarati potencijalne kupce iPhone 16 serije

Iako nije prošlo mnogo vremena od predstavljanja iPhone 15 serije, fokus je već na iPhone 16 seriji koja će stići na jesen ove godine. Poznati leaker sada prenosi nove detalje o ovoj seriji, a one se mnogima neće svidjeti.

Kako prenosi poznati leaker Kuo Ming-Chi, iPhone 16 serija neće stići sa značajnim promjenama dizajna. Tako on navodi da Apple neće predstaviti drugačiji dizajn iPhonea prije 2025. godine, ako i tada.

 

Apple je inače poznat kao kompanija koja se teško odlučuje za redizajn svojih uređaja, pa tako ova informacija nije iznenađujuća. Jedina promjena koja bi mogla stići na iPhone 16 modelima jeste nova tipka za snimanje, koja će se naći na desnoj bočnoj strani uređaja. To je potvrđeno i putem rendera iPhonea 16 Pro i iPhonea 16 Pro koji su se pojavili nedavno. Rendere je podijelio MacRumors, a modeli imaju kodni naziv Diablo (iPhone 16 Pro) i Lightning (iPhone 16 Pro Max). Gore navedena tipka je smještena ispod tipke za napajanje i navodno će biti ekskluzivna samo za Pro modele.

Ranije se nagađalo da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max stići s većim ekranima u odnosu na prethodnike, no te detalje Kuo ne spominje.

Ranije smo saznali da bi iPhone 16 Pro Max mogao biti opremljen periskopskim senzorom sa “Super Telephoto” zoomom. Ova se oznaka odnosi na kameru žarišne duljine od preko 300 mm.

iPhone 16 serija stići će tek na jesen ove godine, tako da ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve jer se nalazimo tek na kraju prvog mjeseca 2024. godine.