in

Poznato je kada bi mogao biti predstavljen Xiaomi 14 Ultra

Kompanija Xiaomi u četvrtom mjesecu prošle godine predstavila je najskupljeg člana Xiaomi 13 serije – Xiaomi 13 Ultra. No, čini se da bi njegov nasljednik mogao stići ranije.

Nekoliko izvještaja iz Kine navodi da će Xiaomi 14 Ultra biti predstavljen prije nego što očekujemo, a to bi se navodno moglo desiti krajem drugog mjeseca ove godine. Događaj predstavljanja bit će održan u Kini, ali očekivati je da će Xiaomi 14 Ultra stići i globalno, baš kao što je to slučaj s njegovim prethodnikom.

Nagađa se da bi obični Xiaomi 14 mogao globalno biti najavljen na MWC 2024, koji će biti održan krajem drugog mjeseca, pa je moguće da na istom događaju bude najavljen i Xiaomi 14 Ultra. No, sve je trenutno u fazi glasina i očekivati je da u narednim sedmicama imamo više provjerenijih informacija o predstavljanju Xiaomi 14 Ultra telefona.

Kada je riječ o specifikacijama ovog telefona, poznati leaker Digital Chat Station prenio je nedavno da će telefon imati glavni senzor od 50 MP (Sony LYT 900 sa OIS podrškom) s promjenjivim otvorom blende. Pored ovog senzora, telefon će navodno imati i ultraširoki senzor od 50 MP, te dva telefoto senzora. Također, očekuje se da će telefon imati titanijumski okvir, te podršku za dvosmjerno satelitsko povezivanje.

Kada je, pak, riječ o bateriji i punjenju, navodi se da će Xiaomi 14 Ultra biti isporučen sa 5180 mAh baterijom koja će podržavati brzo punjenje od 90 W i bežično punjenje od 50 W. Očekivati je da će telefon pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čip.