in

Evropski Galaxy A14 5G počeo primati One UI 6!

Samsung je u jedanaestom mjesecu prošle godine iznenađujuće počeo slati One UI 6, odnosno Android 14 nadogradnju za Samsung Galaxy A14 5G. Tada je ta nadogradnja krenula u Indiji. Prije par dana i američka verzija ovog telefona počela je primati One UI 6 nadogradnju, a sada je ona napokon stigla i na evropsko tržište.

Iako je u Indiji Galaxy A14 5G dobio One UI 6 nadogradnju prije mnogo skupljih telefona, kao što je npr. Galaxy Z 5 serija, to nije bio slučaj sa ostalim tržištima. No, nadogradnja je tu i svi korisnici evropskog Galaxy A14 5G modela mogu odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na njihovom telefonu. Ako još nije, sigurno je da je mogu očekivati veoma brzo.

One UI 6 nadogradnja za Samsung Galaxy A14 5G dolazi s brojem firmvera A146PXXU5CWL7, a veličina je 1.7 GB. Ako ovu veličinu usporedimo s nadogradnjom nekih drugih Galaxy telefona, ona je osjetno manja. Moguće je zbog toga da telefon ne dobije gotovo sve One UI 6 funkcije. Tako npr. neće stići Auto Blocker funkcija. Pored One UI 6, nadogradnja uključuje i sigurnosnu zakrpu za prvi mjesec 2024. godine.

Samsung je sa One UI 6 nadogradnjom donio veliki broj novosti. Tako promjene, uključuju, redizajnirani Quick Panel, novi ekskluzivni font pod nazivom One UI Sans, koji poboljšava čitljivost i nove AI alate za uređivanje fotografija. Jedna od promjena je i Samsung Studio, koja korisnicima omogućava višeslojno uređivanje video zapisa. Promjene uključuju i redizajniranu aplikaciju Vremenska prognoza koja prikazuje više informacija, a postoje i nove widgeti za ovu aplikaciju.