in

Microsoft donosi dizajnerske novitete na Windows 10

Prva verzija sustava Windows 11 za pregled 2024. predstavila je novi widget za vremensku prognozu za zaključani zaslon operativnog sustava s bogatijim vizualnim prikazima i mogućnošću otvaranja više vremenskih podataka sa zaključanog zaslona U pomalo iznenađujućem potezu, Microsoft je odlučio prenijeti novi widget iz Windows 11 u Windows 10.

Microsoft je najavio novi vremenski widget za Windows 10 u najnovijem ažuriranju Release Preview za odlazeći operativni sustav. Tvrtka je rekla da će bogatije vremensko iskustvo na zaključanom zaslonu stići na Windows 10 u “nadolazećim tjednima”.

Možda se sjećate da je Microsoft rekao da više ne planira objavljivati ​​nova ažuriranja značajki za Windows 10 . Međutim, Windows odjel je nedavno doživio značajnu promjenu u upravljanju . Kao rezultat te promjene, Microsoft prilagođava svoje napore kako bi prenio više novih mogućnosti sa Windowsa 11 na Windows 10, koji još uvijek ima ogromnu instalacijsku bazu s više od jedne milijarde aktivnih uređaja mjesečno.

Copilot je vjerojatno najistaknutija značajka koju je Windows 10 posudio od svog nasljednika, a novo Weather iskustvo koje služi kao pristupnik MSN-u i Microsoft Edgeu (umjesto njega bi stvarno trebalo pokrenuti Weather aplikaciju) pokazuje da Microsoft želi koristiti te stotine milijuna Windowsa 10 korisnika za poboljšanje svojih usluga.