in

Otkriven mogući izlazak novog Nintendo Switcha

Najava Altec Lansinga za AI Shark, ažuriranu verziju GameShark uređaja, tvrdi da će Nintendo predstaviti navodnu konzolu Switch 2 u rujnu 2024. Glasine o postojanju Nintendo Switch 2 konzole kruže već nekoliko mjeseci. Iako se Nintendo usprotivio izvješćima o novom hardveru, pouzdani insajderi tvrde da uređaj postoji te da će biti predstavljen 2024.

Sedam godina prošlo je od prvotnog lansiranja Nintendo Switcha, a sada kada je hardver zastario, mnogi se slažu da je vrijeme za Nintendo da krene naprijed s novom konzolom. Očekuje se da će Nintendo Switch 2, ili kako god da će se zvati, ponuditi slične značajke kao originalni Switch, ali s dosta novih nadogradnji.

Važno je napomenuti da Nintendo još uvijek nije službeno najavio konzolu Nintendo Switch 2, stoga bi ove informacije mogle biti netočne. Međutim, prema priopćenju s CES-a 2024. koje je primijetio Digital Trends, tvrtka Altec Lansing tvrdi da će rebranded GameShark, sada poznat kao AI Shark, biti lansiran istovremeno s Nintendo Switch 2 u rujnu 2024. Moguće je da je ovo točna informacija od strane Altec Lansinga, ali isto tako može biti privremeni podatak ili nagađanje tvrtke.

Rujan 2024. čini se razumnim predviđanjem za lansiranje Switch 2. Obično se konzole lansiraju u jesen, prije velike blagdanske sezone kupovine, iako je originalni Switch bio iznimka. Također, lansiranje Switch 2 u rujnu 2024. dalo bi dovoljno vremena Nintendu da izda sve igre koje su već najavljene za originalni Switch.

Nintendo ima najavljene brojne igre za 2024., poput Another Code: Recollection koji izlazi 19. siječnja, remakea Mario vs. Donkey Kong koji stiže na police trgovina 16. veljače, te Princess Peach: Showtime planiranog za 22. ožujka. Luigi’s Mansion 2 HD i Paper Mario: The Thousand-Year Door također imaju neodređene termine za izlazak u 2024., dok Metroid Prime 4 još uvijek ostaje bez ikakvih vijesti.

Metroid Prime 4 je prvi put najavljen 2017., ali Nintendo je odlučio ponovno pokrenuti njegov razvoj i premjestiti programere iz Bandai Namca u Retro Studios. Postoji nagađanje da bi Metroid Prime 4 mogao postati naslov za Nintendo Switch 2 umjesto za originalni Switch. U svakom slučaju, ako je procurjeli mjesec lansiranja Switcha 2 točan, fanovi mogu očekivati konkretne informacije o novoj konzoli Nintendo u idućim mjesecima.