in

WhatsApp olakšava prilagođavanje naljepnica na iOS uređajima

WhatsApp uvodi alat za izradu prilagođenih naljepnica za korisnike s iOS-om 17 ili novijim verzijama. Iako već možete stvarati naljepnice povlačenjem slika iz galerije u aplikaciju, ovaj alat ide korak dalje omogućujući korisnicima crtanje, dodavanje teksta ili postavljanje dodatnih naljepnica.

Za izradu naljepnice od postojeće slike, korisnici mogu otvoriti ladicu s naljepnicama, odabrati opciju za stvaranje naljepnice te zatim izabrati sliku iz galerije. Zatim mogu prilagoditi naljepnicu biranjem izreza, dodavanjem teksta i crtežom. Također je moguće uređivati već stvorene naljepnice otvaranjem ladice s naljepnicama, dugim pritiskom na željenu naljepnicu i odabirom opcije uređivanja naljepnice.

Iako WhatsApp za web već ima alat za izradu naljepnica, mogućnost izravnog prilagođavanja na mobilnoj aplikaciji donosi veću praktičnost. Jedini nedostatak je što korisnici s uređajima starijim od iOS-a 17 mogu samo uređivati, a ne stvarati nove naljepnice. S druge strane, korisnici na Androidu trenutno mogu samo pregledavati i reagirati na prilagođene naljepnice, ali barem mogu isprobati stvaranje AI-generiranih naljepnica.