in

Stiže još igara iz svijeta Harry Pottera

Nije iznenađujuće za obožavatelje, ali potvrđeno je da se radi na dodatnim videoigrama iz svijeta Harry Pottera. S obzirom na knjige, filmske adaptacije, tematske parkove te raznovrsne videoigre, Harry Potter je nedvojbeno jedno od najvećih intelektualnih vlasništava na svijetu.

Harry Potter je već dugi niz godina prisutan u svijetu videoigara, pri čemu većina igara crpi inspiraciju iz knjiga ili filmova. Posljednjih godina, Warner Bros. je postao agresivniji u strategiji vezanoj uz Harry Potter videoigre, pokrenuvši oznaku Portkey Games kako bi stvorio nove igre smještene u čarobnjački svijet. Većina tih igara pokazala se uspješnima, pa je razumljivo da su u pripremi nove Harry Potter igre.

Ovu informaciju je potvrdio predsjednik Warner Bros. Interactive Entertainmenta, David Haddad, u razgovoru s Varietyjem. Prema Haddadu, WB radi na nekoliko projekata vezanih uz Harry Potter koji još nisu službeno najavljeni. Mogućnosti za buduće Harry Potter igre su brojne, ali postoji jedan naslov koji se čini najvjerojatnijim.

S obzirom na uspjeh igre Hogwarts Legacy koja je prodala 22 milijuna primjeraka u 2023., logičan je korak razvoj nastavka ove voljene otvorene svijeta Harry Potter igre. Iako Hogwarts Legacy 2 još nije službeno najavljen, vjerojatno je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. Što se tiče drugih projekata Harry Potter igara, ostaje neizvjesno što bi oni mogli obuhvatiti, no već postoji najava jedne igre iz čarobnjačkog svijeta.

Javno testiranje već je provedeno za Harry Potter: Quidditch Champions, novu online multiplayer igru temeljenu na čuvenom čarobnjačkom sportu metloboju. Očekuje se da će Harry Potter: Quidditch Champions biti dostupan tijekom ove godine, pa bismo uskoro trebali dobiti više informacija o toj igri.

Do sada je izdano pet igara pod oznakom Portkey Games: Hogwarts Mystery, Wizards Unite, Puzzles & Spells, Magic Awakened i, naravno, Hogwarts Legacy. Hogwarts Mystery iz 2018. godine i dalje je popularan uz redovna ažuriranja, dok su igre Harry Potter: Puzzles & Spells i Magic Awakened također postigle uspjeh u mobilnom svijetu. Wizards Unite iz 2019. godine je ugašen i može se smatrati jedinim neuspjehom Portkey Gamesa do danas.