in

Ova aplikacija se počela misteriozno pojavljivati na Windows uređajima

Jeste li otkrili da se aplikacija HP ​​Smart iznenada pojavila u sustavu Windows 10 ili 11 iako je nikada niste instalirali? Do ovog čudnog otkrića došlo je nekoliko korisnika koji zapravo ne koriste nikakve HP proizvode.

Izvješća o aplikaciji HP Smart koja se pojavljuje u odjeljku s novim aplikacijama u izborniku Start sustava Windows iskaču na Redditu . “Provjera zapisnika događaja za Microsoft Store pokazuje da se instalirao ranije danas, ali definitivno sam ga zatražio ili pokrenuo jer nemam nijedan HP-ov uređaj”, napisao je jedan korisnik. “Nijedan HP-ov pisač ili drugi uređaj nikada nije bio spojen na moje računalo ili mrežu.”

Aplikacija HP ​​Smart omogućuje korisnicima upravljanje HP pisačima i obično se instalira na HP računala. Zasigurno se ne bi trebao pojaviti na osobnim računalima koja nisu povezana s HP-ovim uređajem kao što je pisač.

Iako samo neki korisnici smatraju da se aplikacija misteriozno pojavila, čini se da se automatski instalira na sve verzije sustava Windows koje koriste Microsoft Store. Windows Latest izvješćuje da se automatski instalirao na prijenosno računalo Lenovo Legion sa sustavom Windows 10 i na virtualnom računalu sa sustavom Windows 11 pomoću drugog Microsoft računa. Opet, to se dogodilo unatoč tome što nijedan sustav nikada nije bio povezan s HP-ovim proizvodom.

Microsoft je potvrdio da je upoznat s izvješćima o ovim automatskim instalacijama aplikacije HP Smart te će uskoro podijeliti više pojedinosti. Nagađa se da bi to mogla biti pogreška povezana sa značajkom Windows Update, ali nećemo sa sigurnošću znati dok Microsoft ne potvrdi što se događa.

Dobra vijest je da je deinstalacija aplikacije HP Smart jednostavna kao i uklanjanje bilo koje druge aplikacije iz sustava Windows – ovo je još uvijek službeni dio softvera, a ne nešto sumnjivo. Unatoč tome, to je još jedna smetnja za korisnike i zabrinjavala je one koji su se bojali da je pojava aplikacije povezana sa zlokobnim događajem.

Još jedan Microsoftov proizvod dospio je na naslovnice zbog nenamjerne pogreške prošli tjedan. Tražilica Bing počela je tvrditi da država Australija ne postoji , ponavljajući čudnu teoriju zavjere koja kruži internetom od 2017. godine